Saskia Maaskant

Saskia Maaskant is een Nederlandse jeugdboekenauteur. Al op tienjarige leeftijd schreef zij verhalen en was het haar droom ooit schrijfster te worden. Toen ze net twintig was, besefte ze dat ze wat moest doen om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Schrijfster | Lezer

Na veel, heel veel dromen, lezen en oefenen, schrijven, herschrijven, schaven en poetsen verscheen in 2011 Saskia Maaskants debuut De Verteller van Beorga. Haar tweede jeugdroman Kieuw (2013) kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst en won de Accolade voor het Beste Jeugdboek (Zeeuwse Boekenprijs). Op een mooie, warme dinsdag in mei 2018 besloten 150 Vlaamse leerlingen dat Maaskants roman Dromer De Kleine Cervantes moest winnen.

Dromer |Fantast

Saskia hoopt op net zo’n mooie, warme dag in 2020 haar eerste historische (jeugd) roman wereldkundig te maken… Door Covid-19 is Meerminnen verdrinken niet uitgesteld. Misschien wordt het wel een zomerboek! Hou het nieuws in de gaten!

Prater

Saskia praat graag. En vooral over haar boeken en de achtergrond daarvan. Ze geeft graag lezingen op scholen, bibliotheken en evenementen. Wil je haar uitnodigen? Vind meer informatie op de pagina lezingen.