‘Beste Jeugdboek’ Zeeuwse Boekenprijs 2014 voor Kieuw

De jury van de Zeeuwse Boekenprijs 2014, bestaande uit:

  • Han Polman (voorzitter)
  • Paul van der Velde (secretaris)
  • Vicky Francken
  • Kathrin Ginsberg
  • Peter Jansen en
  • Jaap de Moor

heeft de Accolade voor het ‘Beste Jeugdboek’ toegekend aan Saskia Maaskant voor het boek Kieuw (uitgeverij Davidsfonds, Leuven).

Bij de bekendmaking werd een prachtige oorkonde uitgereikt.

Over de Zeeuwse Boekenprijs

De Zeeuwse Boekenprijs wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt aan het volgens een jury beste boek over een Zeeuws onderwerp of van een auteur met een Zeeuwse achtergrond. De Zeeuwse Boekenprijs is een initiatief van het Zeeuws Tijdschrift en de Zeeuwse Bibliotheek, sinds 2009 in samenwerking met de Provinciale Zeeuwse Courant. De Boekenprijs is ingesteld met het doel meer aandacht voor het Zeeuwse boek en boeken van Zeeuwen te krijgen.

Het prachtige juryrapport over Kieuw, is binnenkort op deze website beschikbaar.

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.