Lezingen Saskia Maaskant

spreker

Ik geef graag lezingen op scholen, bibliotheken en evenementen aan leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Thema’s die ik aansnijd zijn onder andere:

  • hoe ontstaat een boek
  • de (vergeten) Stormramp van 1911
  • van feiten naar verhaal
  • hoe breng je lagen aan in een verhaal 
Lezingen Saskia Maaskant
Saskia Maaskant spreker

De Schrijverscentrale bemiddelt en adviseert bij het organiseren van mijn lezingen. Wil je mij uitnodigen? Ga dan naar mijn profiel op De Schrijverscentrale.

Lezingen in België

Doordat ik ben aangesloten bij de Schrijverscentrale, kunnen mijn lezingen ook worden gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren. Scholen of bibliotheken kunnen het hele jaar door online een aanvraag indienen. De subsidie moet uiterlijk twee maanden voor de lezing plaatsvindt worden aangevraagd. Het VFL subsidieert maximaal twee lezingen op dezelfde dag. Vanaf de derde lezing vraag ik vergoedingen voor een bijkomende lezing.
Wil je mij uitnodigen om een lezing te houden? Ga naar www.auteurslezingen.be.

Een

lezingen voor volwassenen

Ik geef ook lezingen aan volwassenen, bij instanties, netwerken en evenementen, passend bij mijn boek Bijna iedereen heeft kanker. Mijn doel hierbij is kanker minder eng en bespreekbaarder maken. Ik laat het avontuur dat kanker heet zien door de ogen van een patiënt, maar dan wel op lichte, humoristische toon. Meer informatie hierover vind je via mijn blog bijnaiedereenheeftkanker.nl.

lezingen voor volwassenen
Saskia Maaskant lezingen