Over mij

schrijver

Op een mooie dag in het voorjaar van 2010 durfde ik mezelf voor het eerst schrijver te noemen. Ed Franck – zo ongeveer de Thea Beckman van Vlaanderen – had mij hoogstpersoonlijk een mailtje gestuurd. ‘Je ingestuurde manuscript is genomineerd voor de Zoute Zoen. Uitgeverij Davidsfonds wil het hoe dan ook uitgeven. Mits jij bereid bent het onder mijn begeleiding te herwerken’.

Herwerken. Een mooi, Vlaams, woord voor herschrijven. Ik deed een rondedansje, rende de badkamer in, brulde tegen mijn man – die onder de douche stond: ‘Nu ben ik schrijver!’ Ik had een radslag gedaan als ik dat had gekund. Ik ben nogal een stijve hark. Het was een van de mooiste momenten van mijn leven. Achteraf leerde ik dat ik al schrijver was. Al jaren. In hart in ziel. Naderhand leerde ik dat ik herschrijven net zo leuk vond als het creëren van een verhaal en personages. Net zo leuk zelfs als het poetsen en polijsten aan zinnen en woorden. ‘Tot alle facetjes even mooi blinken’ – zo zou Ed Franck het me leren.

Niet lang daarna verscheen mijn debuut De Verteller van mijn Beorga.

Saskia Maaskant schrijver
Saskia Maaskant

auteur

In 2010 tekende ik mijn eerste contract bij Davidsfonds Uitgeverij. Mijn debuut verscheen in 2011. Het werd direct genomineerd voor een prijs. In de jaren daarna verschenen nog vier boeken en die werden genomineerd voor verschillende prijzen.

Een overzicht van mijn boeken met daarbij de belangrijkste bekroningen en nominaties:

2022 – Bijna iedereen heeft kanker

2020 – Meerminnen verdrinken niet
Nominatie Archeon Thea Beckmanprijs in 2021 

2016 – Dromer
Winnaar Kleine Cervantes in 2018

2013 – Kieuw
Beste Jeugdboek Zeeuwse Boekenprijs en Eervolle Vermelding Gouden Lijst 2014

2011 – De Verteller van Beorga
Nominatie Zoute Zoen publieksprijs 2010

Een

meer over mijn boeken

spreker

Ik geef graag lezingen op scholen, bibliotheken en evenementen aan leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Thema’s die ik aansnijd zijn onder andere: hoe ontstaat een boek en de (vergeten) Stormramp van 1911.

boek mij als spreker

Ik geef ook lezingen aan volwassenen, bij instanties, netwerken en evenementen, passend bij mijn boek Bijna iedereen heeft kanker. Mijn doel hierbij is kanker minder eng en bespreekbaarder maken. Ik laat het avontuur dat kanker heet zien door de ogen van een patiënt, maar dan wel op lichte, humoristische toon. Meer informatie hierover vind je via mijn blog bijnaiedereenheeftkanker.nl.

Saskia Maaskant spreker
Maaskant Schrijft Saskia Maaskant

tekstschrijver

Ik doe niets liever dan de schrijfkeuken induiken om daar te experimenteren met teksten, woorden en de juiste mix van letters. Nadat in 2011 mijn debuut verscheen, stortte ik mezelf op het brouwen van SEO webteksten en blogs. Inmiddels ben ik heel wat zalige teksten en smakelijke blogs verder. En ik ben het schrijven nog lang niet beu.

Maaskant Schrijft

Maaskant Schrijft moest er dus wel komen. Ik schrijf voor de kleinere ondernemer. Ik geef je een richtlijn als je niet weet waar je moet beginnen met je nieuwe of huidige website. Ik kan je vertellen hoe Google jouw website en teksten ziet. Hoe je beter vindbaar kunt worden. Mijn (SEO) teksten zijn een lekker hapje voor jouw potentiële klanten. Zo krijgen ze trek in jouw producten of diensten.

meer over maaskant schrijft