Kieuw genomineerd voor de Gouden Lijst 2014

Super #kieuwtje! Voor de tweede keer in drie maanden tijd heeft Kieuw een nominatie te pakken. Dit keer voor de Gouden Lijst 2014. Met deze prijs wordt het gat gedicht tussen de Zilveren en Gouden Griffels (tot twaalf jaar) en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (vanaf vijftien jaar).

De genomineerde boeken voor de Gouden Lijst 2014
Op de website van het CPNB staat, dat de jury boeken nomineerde die ‘opvielen’ door verschillende redenen. Zo worden ‘een verrassende aanpak van een bekend thema’ genoemd, maar ook ‘een poëtische stijl’ en ‘verfijnde vormgeving’.

Nominatie Kieuw
De vakjury nomineerde in de categorie ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’ drie titels en in de categorie ‘vertaald’ twee titels.  Kieuw maakt kans op de juryprijs van € 1.500,- voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek.

About Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'.