Kieuw genomineerd voor de Gouden Lijst 2014

Super #kieuwtje! Voor de tweede keer in drie maanden tijd heeft Kieuw een nominatie te pakken. Dit keer voor de Gouden Lijst 2014. Met deze prijs wordt het gat gedicht tussen de Zilveren en Gouden Griffels (tot twaalf jaar) en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (vanaf vijftien jaar).

De genomineerde boeken voor de Gouden Lijst 2014
Op de website van het CPNB staat, dat de jury boeken nomineerde die ‘opvielen’ door verschillende redenen. Zo worden ‘een verrassende aanpak van een bekend thema’ genoemd, maar ook ‘een poëtische stijl’ en ‘verfijnde vormgeving’.

Nominatie Kieuw
De vakjury nomineerde in de categorie ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’ drie titels en in de categorie ‘vertaald’ twee titels.  Kieuw maakt kans op de juryprijs van € 1.500,- voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek.

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.