Dit najaar: een nieuwe Saskia Maaskant

Het heeft even mogen duren, maar het lijkt er dan toch te gaan komen: een nieuw boek.
Een nieuwe Saskia Maaskant.
En al dit najaar!
Ik moet er nog wel wat aan doen. Het verhaal nog iets verder oppoetsen, een paar personages wat aanscherpen. Nog een aantal dialogen polijsten.
Misschien begint het al wat te kriebelen bij je? Word je al nieuwsgierig?
Laat ik een tipje van de sluier voor je oplichten!

Het boek heet Dromer.  De titel is hetzelfde als de naam van het belangrijkste personage.

Dromer.

De titel is gelijk aan wat de hoofdpersoon denkt te zijn en gelijk aan wat hij niet wil verliezen. Want in zijn wereld – een wereld die niet veel verschilt van die van jou en die van mij – beslissen anderen wat je bent.
Of: wie je bent?
Naast Dromer worstelen doordouwer William en de koppige Mila met hetzelfde probleem. Ze verlangen alle drie naar een leven in vrijheid.

In Dromer laat ik het verhaal vertellen door zowel Dromer, Mila als William. Ze komen om beurten aan het woord en hebben ieder hun eigen stem.

Dit najaar.

(Als ik alles goed doe. En de boekenmarkt niet instort. Enzo).

Dromer.

Een verhaal waarin het verleden en heden soms flinterdun van elkaar gescheiden zijn en vrijheid misschien wel een illusie is.

photo credit: . via photopin (license)

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.