Lees Saskia Maaskant, u zal er geen spijt van hebben (zeelandboeken.pzc.nl)

‘En weer heeft ze me te pakken,’ aldus Jan van Damme op het boekenblog zeelandboeken.pzc.nl.
‘Met haar nieuwe boek Dromer heeft Saskia Maaskant me opnieuw van haar kwaliteiten overtuigd.’ En hij gaat nog even door met complimenten strooien, vindt het boek zelfs een ‘feestje waard’ op het Zeeuwse boekenblog: ‘Dromer is voor mij in veel opzichten een variant op klassiekers als 1984 en Brave New World.’
En: ‘Saskia Maaskant weet van structuren.’

‘Belangrijkst van al is natuurlijk dat de schrijfster kan schrijven. ‘De ochtend dreigt aan de horizon’ (pag. 188) is gewoon een mooie zin. Zelf wijst ze op pagina 321, waar staat: ‘De lome zomerbries speelt met de stof van hun gewaden, zodat ze sierlijk dansen als witte vlaggen van overgave op het ritme van onze leus’.’

‘Een lang verhaal kort:’, besluit Jan zijn recensie: ‘Lees Saskia Maaskant, u zal er geen spijt van hebben.’

Lees de complete recensie van Jan van Damme op zeelandgeboekt .

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.