Zeeuwse boekenprijs 2017

Dromer op longlist voor Zeeuwse Boekenprijs 2017

Topnieuws! Dromer staat op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017! Heel spannend, want in 2014 won Kieuw de Accolade voor het beste Zeeuwse jeugdboek.

De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd: Alle gedichten (Hans Verhagen), Bramen plukken (Wim Hofman), Dode varkens (Ben Vranken), De drager (Jan Vantoortelboom), Dromer (Saskia Maaskant), Een getekend leven, Reimond Kimpe (Lo van Driel), In het Museum (Joost van Driel), Selma (Carolijn Visser), Turbulente tijden (Katien Heyning) en De weergekeerde bloem (Wessel te Gussinklo).

Voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) zijn dit jaar in totaal 76 boeken ingezonden. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en het handgemaakte gouden tegeltje Zeeuws Meisje. Voor de PZC publieksprijs kan het publiek stemmen via de website van de PZC van 11 oktober t/m 4 november 2017.

De Prijs van de Zeeuwse Boekhandel is een oeuvreprijs voor een Zeeuwse auteur of uitgever. Ook worden er Accolades uitgereikt. Dit zijn extra waarderingen van de jury voor onder andere het beste debuut, het best uitgegeven boek of het beste jeugdboek. Elk boek komt hiervoor in aanmerking, ook al staat het niet op de long- of shortlist.

De jury van 2017 bestaat uit: Han Polman, commissaris van de Koning en voorzitter; Perry Moree, directeur ZB, Arjen Fortuin, auteur/journalist (winnaar 2016), Jan van Damme, journalist van de PZC en Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland.

Bron: www.dezb.nl

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.