De Kleine Cervantes

Dromer genomineerd voor Kleine Cervantes 2018

Joehoe! Dromer heeft wéér een mooie nominatie te pakken! Dit maal voor de 20ste editie van de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent: de Kleine Cervantes 2018. De genomineerde boeken zijn geselecteerd door een leescommissie die is samengesteld uit leden van de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek van Gent, leerkrachten, leden van ‘de Kleine Cervantes’-organisatie en een aantal andere jeugdliteratuurexperts.

Deze leescommissie heeft na een lange, interessante en soms heftige discussie de volgende boeken gekozen voor de shortlist van de kleine Cervantes 2018:

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda (illustrator)
Dromer, Saskia Maaskant
Wat niemand ziet, Martijn Niemeijer
Vals nest, Beatrijs Peeters
Weg, Jowi Schmitz

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *