Eervolle vermelding Gouden Lijst 2014 voor Kieuw

De jury van de Gouden Lijst 2014, bestaande uit:

  • Jacqueline Ancona;
  • Julienne van den Heuvel;
  • Jolanda Hugens;
  • Helma van Lierop (voorzitter) en
  • Fleur Perneel

heeft een Eervolle Vermelding toegekend aan ‘Saskia Maaskant voor het boek Kieuw‘.

Na de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Lijsten 2014, werd een prachtige oorkonde uitgereikt  aan zowel uitgeverij Davidsfonds als aan mijzelf.

Winnaars van de Gouden Lijsten 2014 zijn Tijgereiland van Daan Remmerts de Vries en Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness.

Het prachtige juryrapport over Kieuw, is binnenkort op deze website beschikbaar.

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.