Bijna iedereen heeft kanker

Bijna iedereen heeft kanker

Geen reacties

Foto van auteur

By Saskia Maaskant

Op 22 november verscheen mijn vijfde boek, met de titel: Bijna iedereen heeft kanker. Het behandelt een lastig onderwerp en dat is ook precies de reden van de radiostilte op saskiamaaskant.nl .

Op de dag dat ik heel slecht nieuws kreeg van de huisarts – om precies te zijn anderhalf uur daarvoor – kreeg ik te horen dat Meerminnen verdrinken niet genomineerd was voor de Thea Beckmanprijs. De meest prestigieuze prijs voor historische jeugdboeken in Nederland. Het hoogst haalbare. En zo stortte ik van het dak van de boekenhemel naar de diepste krochten van de oceaan.

Deze meermin verloor haar haren, maar niet haar staart

Niet lang daarna kreeg ik de diagnose hodgkin (lymfeklierkanker). Dat was een heel enge boodschap. Kanker. Mensen vroegen me erover te schrijven. Dat wilde ik eerst niet, maar toch deed ik het. Ik schreef het stukje Ik verlies mijn haar, maar niet mijn staart en postte het op Facebook, Instagram en LinkedIn. Het ging een soort van viraal. Niet Kim-Kardashian-Instagram-viraal, maar toch wel een beetje Lage-Landen-viraal. De reacties waren overweldigend.
Dus schreef ik nog een stukje.
En nog een.
En die stukjes, samen met nog een heleboel nieuwe, en een paar andere dingen die kanker misschien wel een pietsje minder eng en vooral bespreekbaar maken, husselde ik door elkaar en die vormen nu een boek. Een boek over kanker dat bedoeld is voor iedereen van 15+ tot 100+, want (bijna) iedereen krijgt te maken met kanker.

Bijna iedereen heeft kanker

Bijna iedereen heeft kanker

Bijna iedereen heeft kanker is een bundel geworden vol avonturen. Verhalen met een onverwachte twist, een lach én een traan. En, vooruit, ook nog wat andere dingen die kanker misschien wel ietsje minder eng en vooral bespreekbaarder maken. De extraatjes met een ‘k’ maken dit boek tot een essentiële aanwinst voor de boekenkast (en misschien ook wel keukenkast).

Bijna iedereen heeft kanker – blog

Ook op bijnaiedereenheeftkanker.nl hoop ik kanker ietsje minder eng en bespreekbaarder te maken. Veel van de stukjes die ik eerder op de social media publiceerde, heb ik opnieuw op dit blog geplaatst. Ik durf de blogs en de verhalen gerust ‘heerlijk leesvoer over het avontuur dat (na) kanker heet’ te noemen. En ik heb meer mooie plannen voor deze website! Zo wil ik graag méér verhalen en blogs plaatsen en ga ik er aandacht besteden aan het zwarte gat (het donkere ‘gat’ waar veel ex-kankerpatiënten in storten na de behandelingen), maar ook aan nazorg: wat als de behandelingen klaar zijn?

Leuke extraatjes met een ‘k’

Ik verstopte veel leuke ‘extraatjes met een ‘k” in het boek:

  • Leuke woorden met een ‘k’
  • Een heleboel oncie-positivo’s
  • Cadeautips
  • Do’s en don’ts
  • Recepten met een k
  • #positievekankerquotes
  • Een gratis ‘Wat ontzettend “k” voor je’-kaart

In het Kort: Keiveel Knettergoeie redenen om Bijna iedereen heeft kanker te kopen of cadeau te doen!

Plaats een reactie