Kieuw genomineerd voor Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014

Breaking news! Kieuw is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs! De DJP is de enige literaire prijs voor jongerenliteratuur in Nederland en Vlaanderen. Kieuw maakt kans op een  juryprijs en daarnaast ook nog eens kans op de Publieksprijs!

Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs – wat is dat?

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar. De prijs vult hiermee het gat dat er is tussen de Gouden Lijst en juryprijzen als de Libris en Ako Literatuurprijs.

Nominatie Kieuw

De vakjury nomineerde uit alle ingezonden boeken vijf oorspronkelijk Nederlandstalige titels en vijf vertaalde titels. Lees hier wie de genomineerden zijn. Kieuw maakt kans op de juryprijs van € 15.000,- voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek.

Help Kieuw de Publieksprijs te winnen en win zelf een Sony ReaderTM!

Naast de vakjuryprijs maakt Kieuw ook nog eens kans (één op tien) op de publieksprijs van €15.000! Ben jij – of ken jij mensen – tussen de 15 – 30 jaar, help dan Kieuw te winnen! Breng je stem uit via de stemwidget hieronder. Moedig iedereen aan te stemmen via Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Tumblr enz. Door te stemmen maak je kans op een Sony ReaderTM met daarop de tien genomineerde boeken!

Je kunt stemmen tot en met 22 april. Op 23 april maakt de vakjury bekend welke boeken de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs winnen en welk boek de Dioraphte Publieksprijs wint.

Volg al de laatste #kieuwtjes via de Kieuw Facebookpagina

Over Saskia Maaskant

Ik ben een Nederlandse jeugdboekenauteur. In 2021 vier ik mijn tienjarig jubileum! Ik debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Mijn tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). 'Dromer' - mijn derde roman - won 'De Kleine Cervantes 2018'. Zomer 2020 verscheen mijn historische roman 'Meerminnen verdrinken niet'. Over een stormramp, een mosselvissersdorp en een meisje. Het boek werd bijzonder goed ontvangen. Het werd o.a. getipt door de Jonge Jury en door Martine Letterie 'De parel van 2020' genoemd in de eindejaarsaflevering van de GVP (de Grote Vriendelijke Podcast). Al in oktober 2020 kwam de herdruk.